Eind vorig jaar kwam de hoofdrolspeler van de immens populaire Netflix-productie House of Cards in opspraak. Kevin Spacey werd beschuldigd van seksuele handelingen met een minderjarige jongen. Het duurde niet lang of er dienden zich nog zeven andere mannelijke slachtoffers aan. De ster zou ook op de set van House of Cards zijn handjes niet thuisgehouden hebben.

Netflix zag de bui al hangen en maakte bekend dat het nieuwe seizoen van House of Cards ook het laatste zou zijn. In het laatste seizoen, dat slechts acht afleveringen telt, krijgt Robin Wright de hoofdrol en zullen we geen Spacey meer zien. Ook de biopic over Gore Vidal, waar Spacey aan zou meewerken, werd geannuleerd. Natuurlijk hangt aan al deze stopzettingen een serieus prijskaartje. Netflix schreef maar liefst 39 miljoen dollar af door het einde van de samenwerking met Spacey.

Maar… daar blijft het niet bij. De Amerikaanse komiek Louis C.K. raakte ook al in opspraak. Blijkbaar vond hij het nodig zichzelf te bevredigen voor de ogen van vrouwelijke collega’s. Netflix besliste om Louis nieuwe comedyspecial – en een hoop dollars – dan ook maar in de vuilbak te gooien.

Bij Netflix hopen ze nu dat hun andere sterren zich een beetje correcter zullen gedragen. Financiële zorgen hoeft Netflix zich voorlopig nog niet te maken. De afgelopen drie maanden wisten ze al zo’n 8,3 miljoen nieuwe abonnees te verleiden.