De sf-film ‘The Last Starfighter’ is één van de vele cultfilms die de jaren 80 rijk is.

De jonge knaap Alex Rogan leeft in een caravanpark met weinig vooruitzichten. Zijn enige echte gave is dat hij een echte expert is in het arcade videospel Starfighter. Hierdoor trekt hij de aandacht van het buitenaards ras Centauri die hem voorstelt zijn talenten met het videospel te gebruiken in een echt gevecht om het heelal te redden van een invasie.

Een leuk en intrigerend plot. Ondanks gemengde reacties bracht de film 28 miljoen dollar op, tegen een productiebudget van 15 miljoen dollar. Het was tevens één van de eerste films waarvan de ruimteschepen en achtergronden volledig uit CGI bestonden, in plaats van schaalmodellen zoals bij oudere sciencefictionfilms. Waar CGI (helaas) nu de norm is geworden in sf-films, was het destijds een hele prestatie om maar liefst 27 minuten aan CGI-beelden te tonen aan het grote publiek.

Regisseur Gary Whitta (Rogue One: A Star Wars Story) werkt nu al een tijdje samen met de toenmalige scenarist van The Last Starfighter, Jonathan Betuel om met een sequel op de proppen te komen. Er deden al een tijdje de geruchten dat de film een tv-serie ging krijgen, maar Whitta wil liever een vervolg met alle toeters en bellen.

Het vervolg zou zich in de huidige tijd afspelen. Alex Rogan is nu vader. Tijd heeft niet stilgestaan, maar ook de technologie niet op gebied van games. Rogan zal de toorts (of joystick) moeten doorgeven aan zijn nageslacht om de volgende buitenaardse dreiging af te slaan.

Als Cobra Kai 35 jaar na de gebeurtenissen uit The Karate Kid een succes kan zijn, waarom dan ook niet deze prent? Laten we duimen!

Je kan trouwens hier de originele film bekijken in HD.

 
 

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."