Na de overwinning van de Rus Khabib Nurmagomedov op de Ierse vechter Conor McGregor sloegen de stoppen door bij de Rus. Alles liep vliegensvlug uit de hand tijdens de UFC 229.  Er werden behoorlijke stevige tikken uitgedeeld in de ring, maar ook daarbuiten. Het werd dan ook al snel duidelijk dat dit niet zonder gevolgen zal blijven.

Na het gevecht sprong de Rus over het hek om Dillon Danis aan te vallen. Danis is de Jiu-Jitsu trainer van McGregor en Khabib wou ook hem een lesje leren. Vervolgens ontstond er chaos waar UFC opperbaas Dana White nog steeds niet over te spreken is.

De straf die de Rus kan krijgen, kan verregaande gevolgen hebben voor zijn carrière én zijn portefeuille. Zo staat zijn prijzengeld, zo’n twee miljoen dollar, nog niet op zijn rekening. Er hangt hem ook een schorsing boven het hoofd. Zo zal hij vrij zeker een tijdje uit de UFC gezet worden. Het gerucht gaat dat dit wel eens een half jaar kan duren. De kans bestaat dan ook dat de Rus zijn riem zal moeten inleveren.

Maar de Ier zelf kan ook nog in de problemen komen. Er duiken steeds meer beelden op waarin te zien is dat McGregor zich ook niet al te braaf heeft gedragen na het gevecht in de ring. Het is dus nog even afwachten welke straffen de vechtersbazen krijgen. Hieronder kan je de chaos zien die na het gevecht ontstond.