Zuid-Afrikaans ex-model neemt ontslag als lerares na intieme onthullingen.

Een lerares van een exclusieve kostschool in Zuid-Afrika is in de problemen gekomen, omdat ze in de afgelopen zes jaar een relatie had met minimaal vijf leerlingen. Let wel het gaat niet over 12 jarige willoze slachtoffers. De leerlingen zijn 18-jarige sportieve studs. Ook de 30-jarige lerares, Fiona Viotti is geen ouderwetse grijze heks te noemen. Zij was ooit fotomodel en kan zich blijkbaar wel vinden in wilde feestjes met haar leerlingen.

Een achttienjarige scholier van het prestigieuze Bishops Diocesan College in Kaapstad vertelde aan zijn ouders over zijn relatie met de dertigjarige Fiona Viotti. “In het begin deed onze zoon er vrijwillig aan mee”, getuigen de ouders anoniem tegen lokale media. “Maar uiteindelijk werd hij slachtoffer. Toen hij een punt wilde zetten achter de relatie, werd ze heel chagrijnig en intimiderend. Zij wilde hem niet laten gaan.”

Uit onderzoek van de school bleek dat er nog minstens vier leerlingen een affaire hebben gehad met de docente. Ze stuurde zelfs pikante foto’s en video’s rond, die zelfs op Pornhub verschenen en op social media zijn verspreid. Haar man heeft, nadat dit bekend werd, direct de scheiding aangevraagd. Viotti nam zelf ontslag, waardoor de school – een van de duurste en meest gerenommeerde van Zuid-Afrika – geen disciplinaire maatregelen kon nemen. De ouders beraden zich op verdere stappen.