Is een Escape Room gebaseerd op SAW te griezelig voor u? En eentje van Tomb Raider te avontuurlijk?  Moet u het meer hebben van mysterieuze raadsels en puzzels die uw hersens nog meer doen kraken dan een verlaten huis in Gent?

Dan hebben we goed nieuws. In oktober opent er namelijk de Escape Room Sherlock: The Game is Now. Gebaseerd op de populaire BBC-serie met Benedict Cumberbatch en Martin Freeman als Sherlock Holmes en John Watson.

Samen met vrienden kunt u pas de uitgang vinden als u succesvol de puzzels oplost in maar liefst vijf verschillende kamers. Volgens de makers van de Escape Room is het net alsof u in de echte wereld van ’s werelds bekendste speurneus stapt. Lukt het niet om binnen de negentig minuten de raadsels op te lossen, mag u met de staart tussen de benen terug huiswaarts keren. De Escape Room zal zich in hartje Londen bevinden en bevat bekende settings uit de reeks.

Producers en scenarioschrijvers van Sherlock hebben allemaal een steentje bijgedragen om de ervaring zo realistisch mogelijk te maken. Meer details over de locatie en voorwaarden worden binnenkort bekend gemaakt. 

Of men ook moet oplossen waarom onze bondscoach Radja niet meeneemt naar Rusland is niet geweten.

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."