Geen grid girls? Hier zie!

De wereld verandert, zoveel is zeker. Vroeger was het heel gewoon om evenementen op te fleuren met leuk uitziende dames. Neem nu het Autosalon. Een jaar of tien geleden droegen de hostessen daar rokjes ter grootte van een zakdoek. Tot Milquet besloot dat het maar eens gedaan moest zijn met de beursbabes in Brussel. Niet helemaal onterecht overigens. Zo’n Autosalon zou moeten dienen om nieuwe auto’ s te gaan bekijken. De laatste jaren voor die beslissing trokken er echter soms heren naartoe om, mét uitzicht op die beursbabes, hun banaan te gaan pellen.

Nog in eigen land moesten dit jaar de bloemenmeisjes in de koers – meisjes van plezier volgens onze staatszender – eraan geloven.

Maar ook op internationaal vlak veranderde er één en ander. Liberty Media besloot onlangs dat de grid girls, welgevormde jongedames die de Formule 1 opvrolijken, niet meer van deze tijd zijn. Voortaan zijn het grid kids die de bordjes met de startopstelling vasthouden.

De voorbije maanden is er hard geracet in Europa. Maar komend weekend zal de Formule 1 in Singapore plaatsvinden. De hoofdsponsor aldaar is Singapore Airlines. De nationale luchtvaartmaatschappij van Singapore staat bekend om zijn uitstekende service, lekker eten aan boord en uiterst vriendelijke, maar ook leuk ogende airhostessen.

Singapore Airlines is niet van plan om de mooie meisjes thuis te laten tijdens het Formule 1: “Onze hostessen zijn ook de ambassadeurs voor Singapore Airlines. Zij zullen een integrale rol blijven spelen tijdens de aanstaande Formule 1”, klinkt het.

“Liberty Media ziet de grid girls als en vorm van seksisme, omdat ze er verleidelijk uitzien. Liberty Media wil – terecht – meegaan met zijn tijd en zelfs vooruitstrevend zijn. Maar wij in Singapore zien onze Singapore Girls als lokale iconen. Ze zijn de perfecte partij om de uniekheid en de gastvrijheid van ons Formule 1, en bij uitbreiding van onze natie, aan te tonen.”

Of met andere woorden: tijdens de Formule 1 in Singapore zullen er gewoon grid girls aanwezig zijn, of ze dat bij Liberty Media nu leuk vinden of niet.

Onder een behind the scenes-video met de grid girls van enkele jaren geleden.

Gepubliceerd door Stefan Lambrechts

Optimist en liefhebber van mooie natuur, door wiens aderen ook een beetje benzine stroomt.