Rimpels. De ene persoon kan het al wat beter aanvaarden dan de andere. Het maakt nu eenmaal deel uit van het natuurlijk verouderingsproces.

Toch bestaan er mensen die er alles aan doen om Vadertje Tijd de dikke middelvinger te geven en de aftakeling van hun lichaam zo sterk mogelijk proberen te vertragen. Over trage dingen gesproken, wat denk je van volgende schoonheidsbehandeling? Laat eens een paar slakken kruipen op je smoel. 

Waarom slakken en pakweg niet de tong van een politicus? Wel, omdat hun slijm namelijk hoge concentraties natuurlijke allantoïne, collageen, elastine en antibacteriële stoffen bevat met een helend en verzachtend effect op onze huid. Deze genezende eigenschappen werden per toeval ontdekt door slakkenboeren in Chili, die in de jaren tachtig opmerkten dat slakkenslijm op hun handen ongelooflijk zacht aanvoelden en dat wondjes supersnel genazen. 

Er bestaan genoeg beautyproducten met slakkenslijmextract in verwerkt, maar dat is toch niet hetzelfde. Daarom dat er al veel schoonheidsspecialisten bestaan die samenwerken met erkende slakkenkweker om eventjes de trage slijmerds uit te lenen voor een sessie. Na de behandeling wordt elke slak schoongemaakt met water en krijgen ze 24 uur rust in hun eigen terrarium. 

Toch best proberen door je neus te ademen, tijdens een slakkenbehandeling.

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."