Hoe ver mag een fantasie gaan?

“Ik ben een privésecretaresse, bereid om de wensen van mijn baas te vervullen”, zo adverteerde de zestigjarige Marie-Claire Wauthier uit Gembloux op een gespecialiseerde website. Lonnie Meunier – toen 28 jaar en vader van 2 – voelde zich aangesproken door die annonce en begon met haar heen en weer te mailen. Op 3 juni 2017 spraken baas en secretaresse voor de eerste keer af.

Meunier ging zijn allereerste SM-ervaring beleven, een interesse die hij voor zijn partner en moeder van zijn kinderen verborgen had weten te houden. Baas en secretaresse hadden weinig te bespreken die derde juni en gingen snel over tot actie. De baas bond het personeelslid aan handen en voeten vast aan het bed en duwde haar slip in haar mond.

Maar dan loopt het fout. Ondanks het feit dat de twee een teken hadden afgesproken wanneer het te ver zou gaan, stikte de vrouw in haar eigen slip. Hoewel het slachtoffer volgens de beschuldigde op geen enkel moment te kennen gaf dat hij te ver ging, begon ze plots hevig te stuiptrekken. Hoe meer haar lichaam schokte, hoe strakker de touwen zich aanspanden. Meunier probeerde met een keukenmes de touwen nog door te snijden, maar zijn hulp kwam te laat.

De papa slaat in paniek en wil liever niet dat mama hierover iets te weten komt en dus besluit hij om een roofmoord te ensceneren. Hij steekt het bed in brand, steelt de bankkaart, gaat er geld mee afhalen en gaat vervolgens gewoon weer naar huis, naar vrouw en kind.

Maar Meunier was niet alleen slechte baas, maar ook een slecht moordenaar. Zijn nummerplaat en zijn gezicht waren heel duidelijk te zien op beelden van de bewakingscamera’s van het appartement en in de buurt. Er kwam dus weinig speurderswerk aan te pas, om hem op te pakken.

De grote vraag waarop een volksjury straks zal moeten beantwoorden, is of het om moord met voorbedachte rade gaat of dat de vrouw onbedoeld het slachtoffer werd van een seksspelletje. Experten zullen de komende dagen in Namen de do’s en de don’ts van het SM-spel uit de doeken doen. Knopen, touwen, codewoordjes, fantasie en opwinding, het zal allemaal aan bod komen. Of, hoe balanceer je veilig op de slappe koord tussen plezier en pijn.