Voor wie snel wil zijn met zijn haren in de wind.

Twee weken geleden werd op de SEMA-beurs de nieuwe Corvette ZR1 voorgesteld. Een beest met een 775pk sterke V8 in het vooronder. Inmiddels werd daar ook de topsnelheid van bekendgemaakt: een duizelingwekkende 341 km/u.

Nu stellen ze de dakloze versie voor. Een cabriolet weegt altijd zwaarder wegens verstevigingsbalken in het chassis vanwege het ontberen van een vast dak, maar bij deze ‘Vette hebben ze het verschil erg netjes gehouden. De convertible weegt slechts 27 kilogram meer dan de coupé.

Wie er echt hard mee wil gaan, die vinkt maar beter het ZTK Performance Package aan op de optielijst. Voor net geen 3.000 dollar krijgt u dan een knoert van aan achterspoiler en vooraan een splitter in koolstofvezel, om extra downforce te creëren.

De topless versie is, net als het gesloten broertje, verkrijgbaar met een tientrapsautomaat of met een handgeschakelde versnellingsbak. De eerste exemplaren worden in het voorjaar van 2018 bij de dealer verwacht. Wie er hier een wil, zal die wel zelf moeten invoeren. De ZR1 convertible wordt enkel in Noord-Amerika en het midden-oosten gecommercialiseerd.

1

Image 1 of 5

Gepubliceerd door Stefan Lambrechts

Optimist en liefhebber van mooie natuur, door wiens aderen ook een beetje benzine stroomt.