Vlaams parlementslid Sam Van Rooy (Vlaams Belang) maakt zich (terecht) zorgen over de mogelijke infiltratie van de Black Lives Matter-beweging in België door radicale en extreme elementen van Antifa.

Antifa is een internationale extreem-linkse beweging die fascisme zou bestrijden. De definitie van fascisme is daarbij nogal breed. Antifa “strijdt” tegen fascisme, rechts-extremisme, rechtspopulisme en racisme. In de werkelijkheid implementeert Antifa een eigen extreem-linkse agenda.

Volgens minister Somers is er geen probleem. Hij baseert zich op een artikel van de VRT dat op zijn beurt verwijst naar een Amerikaans artikel in The Nation dat op zijn beurt verwijst naar een geheim FBI-rapport dat niemand gezien heeft. Qua bewijsvoering kan dat tellen… Somers gaf dat mee in een schriftelijk antwoord op de vraag van Sam.

Wie een dergelijke “bewijsvoering” zou proberen aan een ernstige academische instelling wordt onmiddellijk buitengekieperd. In de Vlaamse politiek kan dat wel.

Tip voor Somers (en Van Rooy): ga eens naar de databank van de CIA. Daar zitten enkele interessante documenten over Antifa en de mogelijke invloed op de (Afro-Amerikaanse) burgerrechtenbeweging.