Sommige BV’s hebben vreemde visie op geld

Adriaan Van den Hoof verdient volgens de media niet het grote geld. Hij komt naar eigen zeggen rond. ‘Dat is alles’.
 
Dat is merkwaardig. Adriaan is een succesvol schermgezicht. We konden deze zomer met veel plezier kijken naar Switch, de leuke en interessante quiz zonder punten op VRT.
 
Eind de jaren negentig maakten Adriaan en Wouter Hendrickx voor het eindexamen van Studio Herman Teirlinck ‘You are not my father’, een voorstelling die gebaseerd is op ‘Terug in de woestijn’ van Bernard-Marie Koltès. Het was de start van een succesvolle loopbaan in de media.
 
Begin 2008 richtte Adriaan met zijn partner een vennootschap op. In 2017 werd uit die vennootschap 80.000 euro bruto uitgekeerd aan de aandeelhouder(s). In 2018 was dat zelfs 111.000 euro.
 
Dat is uiteraard perfect legaal en uiteindelijk gaat het om winst die in het verleden gemaakt werd. Maar dat is uiteraard wel veel geld. Heel veel mensen moeten met een fractie hiervan rondkomen. De cijfers over 2019 zijn nog niet gekend bij de balanscentrale.

 

(Thierry Debels) 

 
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More