Gisteren een stukje van De slimste mens gezien. Er zat een Nederlander in die ik niet kende: ene Frank Lammers. We zouden hem moeten kennen van Undercover. Probleem: als Undercover op tv is, zet ik een aflevering van Seinfeld op. Er zit bij mij nu eenmaal een limiet op Vlaams-Nederlandse producties.

Versta me niet verkeerd: ik heb niets tegen Nederlanders. Ik vind bijvoorbeeld de afsplitsing in 1830 niet echt het strakste plan. Stel je voor dat we de marketing van Nederland (lees: verkooppraatjes) hadden kunnen behouden met de productie van België. De Verenigde Lage Landen zouden vandaag sterker staan dan Duitsland of Frankrijk.

Maar ik zou het hebben over Frank die voortdurend aan zijn rechteroor zat te pulken. Het argument zenuwachtigheid kan ik hier niet inroepen ter verdediging van de man aangezien hij naar het schijnt een topacteur is die samenleeft met een knappe romancière.

Op een bepaald ogenblik begon dat lichaamsdeel van Frank zelfs rood te worden. Het deed me denken aan een artikel dat ik ooit als tiener in Flair las. Niet dat ik Flair zelf had gekocht, stel je voor. Ik heb immers (nog steeds) 2 jongere zussen en een van hen kocht af en toe het zelfs voor mannen interesssante weekblad.

In dat blad stond een artikel over de stimulatie van erogene zones, en bij sommige mensen is het oor een dergelijke plaats. Zou het bij Frank?

Wat ik eigenlijk wil stellen is dat Frank wel erg veel plaats inneemt, zelfs voor een Ollander.

Vandaag verneem ik dat Hans – die eerst een spervuur van flauwe grappen van Frank moest ondergaan – in de finale zijn revanche kon nemen. Goed gedaan Hans. Ik zou je kussen mocht er geen nieuw coronavirus op de loer liggen.

Het beste nieuws is uiteraard dat Ella nog steeds in het programma zit en dat we nog steeds kunnen genieten van haar eindeloze benen. Ik stel voor dat we haar “The Flemish body” noemen, een beetje zoals Eleanor Nancy “Elle” Macpherson.