De zogenaamde topdokters die geregeld hun zegje komen doen in de media weten alles het beste over corona, toch? Wij vroegen het aan een niet-topdokter.

Jongens toch, gisteren een kleine storm in coronaland. Een onderzoek had onlangs uitgewezen dat 37 procent van de huisartsen zelf geen coronavaccin wil, en dat werd nu bekendgemaakt.

De voornaamste reden waarom de huisartsen geen prik willen, is omdat ze niet weten wat de precieze samenstelling is, hoe effectief het is en voor welke bijwerkingen het eventueel kan zorgen.

Verschillende media wilden meteen aantonen dat die zevenendertig op honderd dokters ongelijk hadden. Sommigen vermeldden slechts één zorg van de dokters: namelijk ‘hoe effectief het is’. En ze vermeldden er meteen bij dat het onderzoek dateerde van een maand geleden, toen die effectiviteit nog niet bekend was. En we weten inmiddels dat farmabedrijven met hun effectiviteit de beste willen zijn: het is afwachten tot er eentje méér dan honderd procent biedt.

Andere media vroegen het even na aan onze coronacommissaris. Ook hij stelde de ongeruste dokters gerust: “Wat we niet weten, gaan we binnenkort wél weten.” Weldra zal een heuse campagne opgericht worden, om huisartsen aan te moedigen zich te laten vaccineren.

En dan waren er ook nog media die een zogenaamde topdokter aan het woord lieten, om onze artsen te overhalen toch een vaccin te nemen.

[wcm_nonmember]

Verder lezen?

Word ook abonnee en lees
alle artikels en digitale magazines

Onbeperkt toegang tot alle artikels
en digitaal archief op PNWS.be.
Stop wanneer je wil.

Eerste 3 maanden €2.99 per maand
Nadien slechts €4.99 per maand

Ben je al abonnee? Log hier in en krijg
toegang tot alle artikels en digitale magazines.

[/wcm_nonmember]

[wcm_restrict]

De Morgen-journalist Joël De Ceulaer, die heeft een heilige schrik van corona. Hij verklaarde eerder al dat hij leeft als een kluizenaar, behalve wanneer hij zin heeft om eens buiten te komen. Enfin, zo’n beetje als een nonnetje dat nooit van bil gaat dus, behalve wanneer d’r kruisje echt heel hard kriebelt. Hij was niet blij over het nieuws van de huisartsen. “Huisartsen gaan een beetje paniek zaaien over de vaccins tegen corona. Goed bezig.” twitterde hij. Sommige mede-twitteraars vroegen zich af: “Weet die De Ceulaer meer over het coronavaccin dan dokters?”

En wij, wij vroegen ons af of onze huisdokter zich laat vaccineren. 
“Ik heb daar een beetje een dubbel gevoel bij”, zo laat hij ons weten. “Ik denk niet dat ik zelf vrijwillig het vaccin zou nemen. Ik zeg bewust vrijwillig, want de kans is reëel dat medische mensen lichtjes gedwongen zullen worden. Niet dat ik schrik heb voor wat er in zit: dat zal wel in orde zijn. Het is eerder dat ik mezelf het nut ervan afvraag. Bij risicogroepen oké, maar bij jonge, gezonde mensen? Ik denk dat het bij hen ‘gezonder’ is een keertje besmet te worden, dan een vaccin in hun lijf te krijgen.”

“Dat is mijn mening over het vaccin als individu. Voor de maatschappij is het wél beter dat een belangrijk deel van de bevolking een vaccin krijgt, al is vooral voor de gemoedsrust. Zolang er niet gevaccineerd wordt, zullen overheden het leven niet opnieuw volledig durven normaliseren. Zonder vaccin zullen we voor het minste van lockdown naar lockdown gaan.”

Wanneer we hem vertellen dat topdokters stellen dat zij zich wel zullen laten vaccineren, wordt hij een klein beetje boos. “Topdokter? Wat is een topdokter? Waar studeer je dat, topdokter? Welke specialisaties moet je daarvoor hebben? Topdokterij? Sommige ‘topdokters’ in de media hé, die zouden ze beter ‘flopdokters’ noemen. Misschien ligt het wel aan hen dat het allemaal zover is gekomen, met dat overdrijven altijd. Die Elisabeth De Waele bijvoorbeeld, wat voor een trut is dat? Die maakt de mensen constant bang!”

“Ik heb al verschillende patiënten met corona naar het ziekenhuis moéten verwijzen, die daar zonder al die bangmakerij niet verzeild geraakt zouden zijn. Mensen krijgen lichte symptomen, of moeten zich laten testen omdat ze in aanraking geweest zijn met iemand met corona. Ze krijgen te horen dat ze positief zijn. ‘s Avonds zien ze op het nieuws onze ‘topdokter’ vertellen hoe de situatie helemaal uit de hand loopt. Mensen worden bang gemaakt. Sommigen schieten zelfs in paniek, gaan hyperventileren, zijn er van overtuigd dat hun ademhalingsklachten die veroorzaakt worden door paniek, door de corona komen. Bij sommigen zit de schrik er dan zo stevig in, dat ze beter enkele dagen gehospitaliseerd kunnen worden.”

Of we dat mogen schrijven, dat Elisabeth De Waele volgens hem een trut is? “Jawel, want het ìs een trut. Maar zet mijn naam er dan niet bij. Mijn praktijk is nu eindelijk helemaal verbouwd en ingericht zoals ik het wil, het zou zonde zijn dat iemand hier nu een molotovcocktail komt binnengooien!” 

[/wcm_restrict]

 
 

Gepubliceerd door Stefan Lambrechts

Optimist en liefhebber van mooie natuur, door wiens aderen ook een beetje benzine stroomt.