Sp.a wil afgelaste klimaatconferentie in Vlaanderen organiseren

Sp.a-fractieleider Conner Rousseau gaat aan Vlaams-minister-president Jambon vragen om de top hier te organiseren.

Rousseau noemt het een uitgelezen kans om te tonen dat Vlaanderen het meent dat de klimaatproblematiek hoog op de politieke agenda staat. De internationale VN-klimaatconferentie (COP25) zou normaal van 2 tot 13 december in Santiago plaatsvinden, maar de Chileense regering heeft met de onlusten in het land andere prioriteiten.

Volgens Sp.a-fractieleider Rousseau moeten we nu een initiatief nemen en internationaal een tandje bijsteken. Rousseau vindt dat we met concrete oplossingen moeten komen die niet de werkende mensen laten betalen, maar wel de échter vervuilers. Een indrukwekkende uitspraak. Rousseau zet zich hiermee meteen in polepositie voor de volgende Nobelprijs van de vrede. We zijn dan ook heel benieuwd naar zijn plannen.

Eén minpuntje voor het plan van Rousseau: Anuna De Wever zal er niet kunnen bij zijn, want die zeilt nu nog naar het Amazonegebied en zal wellicht nooit een zeilboot terug kunnen boeken om hier op tijd te zijn.

Wel een fijn gevoel om als klein Vlaanderen nog eens op de wereldkaart te staan.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More