Vergissing of niet bij een Duitse begrafenis?

Ook in Duitsland is het de traditie om na de begrafenis samen te komen voor de koffie. Het is een moment om de emoties van de dag los te laten. Het samenzijn van familie en vrienden is vaak gezelliger dan de verplichte kerstmis-etentjes.

In het Oost-Duitse Rostock wilde iemand de gezelligheid blijkbaar naar een ander ‘level’ tillen en had zonder medeweten van de gasten spacecake laten serveren. De gasten werden net iets te vrolijk voor het soort event en 13 onder hen werden misselijk. Zij moesten medisch behandeld worden.

Bij het politieonderzoek achteraf kwam men uit bij een bediende van het uitvaartcentrum, die verantwoordelijk was voor de chocoladecakes. Zij had aan haar dochter van 18 gevraagd om cake te bakken voor de begrafenis. Volgens het meisje was het geen kwaad opzet, maar een vergissing. Zij zou naast de gewone cakes, een paar ’speciale’ cakes voor de vrienden hebben gebakken. De moeder zou die per ongeluk samen met de anderen hebben meegnomen. Men kon het dus niet hard maken dat het een practical joke was om vati und muti stoned te zien.

Er zijn wel meer uitvindingen per toeval gebeurd.