Spanje wilde sjoemelkoning Juan Carlos verbannen

‘Te’ is alleen goed in tevreden.

Voormalig koning Juan Carlos van Spanje heeft een paar minnaressen te veel gehad, een paar miljoenen teveel verbrast en heeft Spanje een paar keer teveel in de steek gelaten. Als de huidige koning Filipe – zoon van – de monarchie wil redden, dan zit er weinig anders op dan papa Juan te verbannen. Er ligt een plan klaar om Juan Carlos, inclusief zijn hoog libido, een one-way ticket naar de Dominicaanse republiek te geven.

Juan had – naar schatting – 1.000 verschillende vrouwen in zijn bed, heeft een of meerdere buitenechtelijke kinderen, liet zich voor tientallen miljoenen omkopen en ging op olifantenjacht met een van zijn vele vrouwen toen Spanje in crisis was.

 Voor de Spanjaarden hoeft de monarchie niet meer. Juan Carlos is herleid tot een lastig crimineeltje dat het land liever kwijt dan rijk is. Of het voormalige staatshoofd zich ook voor een rechtbank moet verantwoorden voor alle beschuldigingen, wordt later deze zomer duidelijk. Dan beslist het Spaanse hooggerechtshof over een eventuele vervolging. Voor de feiten waarvan hij beschuldigd wordt, kan hij strafrechtelijke onschendbaarheid inroepen omdat ze dateren van tijdens zijn koningschap. Maar daartegen ligt Juan wellicht met zijn luie kont ergens aan een zwembad onder de Dominicaanse zon.

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More