Seksueel misbruik in hospitaal blijft ongestraft.

Onlangs verscheen de 58-jarige verpleger Frank L. uit Affligem voor de Brusselse strafrechter om zich te verantwoorden voor het seksueel misbruiken van een patiënte.

Tot voor 2 jaar geleden werkte deze man in het AZ Jan Portaels in Vilvoorde.

Kerstavond 2017: terwijl de meeste mensen rond de kalkoen zitten, wordt Veerle Vankrunkelsven (47) in het ziekenhuis binnengebracht met een overdosis. Verpleger van dienst Frank L. ruikt zijn kans, haalt zijn geslachtsdeel boven en masturbeert zich met de hand van zijn patiënte.

“Ik was zo versuft dat ik niet echt wakker was,” vertelt een aangeslagen Veerle: “Niettegenstaande was ik me er wel van bewust dat hij iets deed wat niet kon.”

Toen ze haar verhaal deed bij de andere verpleging,  werd ze gewoon weggelachen.

Een natte plek op de arm van het slachtoffer bleek na onderzoek het sperma van verpleger Frank L. Het was onmogelijk om te blijven ontkennen: “Ik had een moeilijk moment in mijn leven“, liet hij noteren.

Ondertussen betaalde de man een schadevergoeding van 2500 euro, stapte bij een psychiater binnen om zijn ‘moeilijk moment’ te plaatsen en ging verder met zijn leven.

Slachtoffer Veerle Vankrunkelsven daarentegen bleef verweesd achter. Ze worstelt nog altijd met de vraag hoe het kan dat dit zomaar ongestraft kan passeren.

Een andere vraag is of er nog vrouwelijke patiënten stonden op Franks ’moeilijk-momenten-lijstje’?