Spion die informatie aan Chinezen verkocht had vergadering met EU-topman

Fraser Cameron, de voormalige spion van de Britse geheime dienst MI6, die nu voor de Brusselse denktank EU-Asia Centre (EAC) werkt, ligt onder vuur. Cameron zou gevoelige informatie over de werking van de EU aan de Chinezen doorgespeeld hebben, al dan niet voor geld.


Fraser ontkent en beweert dat China hem enkel een bijdrage betaalde voor de werking van zijn denktank. Dat is uiteraard ook niet al te ethisch.


Volgens onze bron binnen het EU-apparaat is vooral een contact van Cameron met een medewerker van Josep Borrell een gevoelig punt. Josep Borrell Fontelles (La Pobla de Segur, Spanje, 24 april 1947) is een Spaanse politicus en huidig hoge vertegenwoordiger van de Unie voor buitenlandse zaken en veiligheidsbeleid. Hij was van 20 juli 2004 tot 16 januari 2007 voorzitter van het Europees Parlement.


Op 26 februari 2020 had Cameron of een medewerker van de denktank EAC een vergadering met Nereo Peñalver García. Deze laatste is op zijn beurt een belangrijke kabinetsmedewerker van Borrell.


De inhoud van het gesprek is niet openbaar, maar zou de aandacht getrokken hebben van de speurders. Heeft Cameron informatie van deze vergadering doorgespeeld aan de Chinezen? Het onderzoek is lopende…

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More