Spring breaker: “Corona gaat ons niet tegenhouden om verder te blijven feesten”

Je bent jong en je wil wat. Een levensbedreigende longontsteking dus.

Maar dat donker toekomstbeeld houdt tienduizenden Amerikaanse feestbeesten niet tegen om toch het beste te maken van hun spring break. Want normaal gezien is het ieder jaar rond deze tijd weer één groot feest in Amerikaanse badsteden, wanneer de studenten in grote getallen arriveren. Deze jonge gasten hebben na een winter lang blokken in de kou enorm zin in één grote party in de warme zon en willen de condoomautomaten overuren doen draaien.

Maar een klein virusje met de naam corona, je hebt er wellicht al van gehoord, heeft daar nu flink roet in het eten gegooid, alhoewel… Veel jongeren in de VS willen niet dat hun spring break wordt verpest en vinden het zwaar overdreven dat veel horecazaken sluiten en zoeken dan maar alternatieve locaties, zoals hotelkamers en het strand om een feestje te bouwen.

“Dan krijg ik het maar. Het weerhoudt me er niet van om te feesten”, is één van de vele naïeve commentaren komende van een jeugdige generatie voor wie het (voorlopig) allemaal een ver-van-mijn-bed-show is, dus opteren ze liever voor een slet-in-mijn-bed-show.

Het losbandig gedrag van de spring breakers heeft veel Amerikanen geschokt.

Het heeft zelfs niemand minder dan Arnold Schwarzenegger een video doen posten om de regels van social distancing nog eens uit te leggen.

Of het iets gaat uithalen betwijfelen, Arnie. 

We dachten ook niet dat Belgen zo idioot zouden zijn om volop lockdown parties te organiseren na alle waarschuwingen, maar hey kijk…

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More