Zonder vaccin is testen de enige oplossing.

Er werd moord en brand geschreeuwd omdat de voetballers van den Antwerp hun bekerwinst vierden met een groepsknuffel. Niet meteen het goede voorbeeld, of net wel?

Het Belgische profvoetbal wees de criticasters erop dat profvoetballers, stafleden, clubmedewerkers, dokters en kinesisten wekelijks een coronatest ondergaan. En dat blijft zo tot aan het einde van dit jaar. Daarvoor moeten ze 650.000 euro ophoesten, maar het laat hun wel toe om de bubbel groter te maken.

Misschien niet eens zo’n slecht idee omdat de testcapaciteit overal uit te breiden. De mosterd wordt gehaald bij adultacteurs en actrices. Met de komst van aids werd het beroep van plezier, plots het beroep van het risico. Sindsdien is het de gewoonste zaak voor de werknemers van porno-industrie zich laten testen. Misschien dat we langzaamaan naar een soortgelijke testcultuur toegroeien. Het laat ons toe om minder lockdownmaatregelen te nemen die een aanslag zijn op onze privacy. Grotere bubbels, meer sociaal contact geen economisch infarct en gelukkigere mensen.