De bomaanslag werd gelukkig verijdeld

Onthutsend nieuws vanuit Staatsveiligheid. Uit een rapport blijkt dat Iran heeft geprobeerd om een bomaanslag te plegen in Parijs. Maar dat is het topje van de ijsberg: de spionnen die deze terroristische aanslag tot een goed einde moesten brengen, wonen al jaren in België. Ze zouden in Parijs een massabijeenkomst van de Iraanse oppositie opblazen. VRT reconstrueerde het ganse verhaal op basis van vertrouwelijke documenten. 

Het koppel woont al jaren in Wilrijk, en doet zich voor als aanhangers van de oppositie. Ze hebben zich ingeschreven als medewerkers voor het evenement, waar maar liefst 15.000 mensen aanwezig zijn. Onder hen ook Rudy Giuliani, de persoonlijke advocaat van Donald Trump. 

Het koppel vertrekt met de auto richting Parijs, maar word al een tijdje op de hielen gezeten. Hun sms-verkeer is al lang niet meer veilig voor Staatsveiligheid. “We gaan de beker winnen. Inch Allah!”, klinkt het. “De veiligheidsdiensten onderscheppen de auto in Sint-Pieters-Woluwe, en ontdekken tijdens de aanhouding een bom van 500 gram hoogst explosief TATP, verborgen in een toilettas. Een ontmijningsrobot maakt een röntgenfoto. Op de foto zijn de explosieven en een draadloze ontsteker te zien.  DOVO besluit de bom onschadelijk te maken”, aldus VRT.  

De bom ontploft tijdens de ontmanteling. Hierbij raakte een agent lichtgewond. Uit onderzoek blijkt al snel dat de bom professioneel in elkaar is gezet. Door middel van een beveiligde afvuurknop kan hij tot op enkele honderden meters worden bediend.