Stad Antwerpen voorziet quarantaine (cellen) appartementen

Initiatief van quarantaine-appartementen lijkt niet veraf van detentie.

Stad Antwerpen voorziet een aantal appartementen voor mensen die positief testten op corona, maar die thuis niet in quarantaine kunnen gaan. “Het gaat om kamers met een badkamer, niet met alle faciliteiten van een woning”, zegt Michael Lescroart, woordvoerder van Antwerps schepen voor Wonen Fons Duchateau (N-VA). Het zijn dus geen volwaardige noodwoningen zoals die er zijn voor mensen die door een brand dakloos zijn geworden. Voor echte daklozen is het ook niet, want die worden op een andere manier uit de samenleving geplukt.

Artsen die een geval van een problematische quarantaine vaststellen, verwijzen de kandidaten door naar de stad. Gratis is het niet, de prijs hangt af van het inkomen van de man of vrouw in kwestie. “We maken ons sterk dat we voldoende aanbod hebben voor wie het nodig heeft”, zegt Lescroart.

Enkele dagen geleden werd Frank Creyelman van Vlaams Belang Mechelen nog weggelachen omdat hij met het idee van een enkelband kwam om een opgelegde quarantaine te controleren. Maar dit gaat nog een stapje verder. Bij de stad gaat men heel losjes over dit initiatief en verkopen het als een goedbedoelde oplossing.

Na de noodtoestand zoals alleen een land in oorlog die kent, een onbedwingbaar virus en quarantaine-vertrekken, hebben we meer dan voldoende ingrediënten voor het scenario van een horrorfilm.

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More