Creed II was zowel commercieel als artistiek een succes.

Het was een boksfilm die niet louter draaide om de uppercuts en rechtse hoeken, maar eerder een verhaal van wraak en nationale trots, schaamte en het verdedigen van de familie-eer. Adonis Creed neemt het in deze sequel op tegen de reusachtige Viktor Drago, niet toevallig de zoon van de Rus Ivan Drago (Dolph Lundgren).

In Rocky IV was hij verantwoordelijk voor de dood van Apollo Creed, vader van Adonis en boezemvriend van Rocky. De aanloop naar het gevecht tussen beide zonen wordt dus in Creed II nog meer opgepompt, want voor beide heren staat er veel op het spel. 

De trainers van beide boksers houden het beiden beschaafd en buiten enkele intense blikken en korte conversaties blijven de oudjes gespaard van de klappen. Op zich wel jammer, daar fans van de boksreeks stiekem gehoopt hadden op opnieuw een gevecht tussen beide legendes (zonder cheesy montages en pratende robots weliswaar). 

Maar nu heeft Stallone een filmpje gepost waar beide acteurs lijken te repeteren voor een handgemeen. De scène zou zogezegd plaatsvinden in het ziekenhuis net nadat Adonis tot pulp werd geslagen door Viktor.  Jammer genoeg besliste de regisseur dat er geen nood was aan deze scène.

Voor Sylvester Stallone was Creed II trouwens de laatste keer dat hij in de huid van de geliefde bokser kroop.  In een filmpje op Instagram neemt Stallone afscheid van het personage en geeft hij aan dat het nu aan Michael B. Jordan is om de filmserie op zijn brede schouders te dragen.

Maar niet getreurd, want binnenkort schittert hij weer als een ander jaren 80 icoon, namelijk Rambo. Niet slecht voor deze gespierde 72-jarige rakker.

PS: Heb je trouwens al de bloedmooie dochter van Sly gezien?

https://www.instagram.com/p/BuCILT2HfU_/

https://www.instagram.com/p/Bquk06OharC/

 

 

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."