Stel dat de live action verfilming van ‘Sonic The Hedgehog’ een heus box office-succes zou worden?

Je kan er dan jouw gouden muntjes om verwedden dat Hollywood op zoek zal gaan naar meer pluizige game-personages om tot leven te brengen. Onderstaande 3D-rendering van Fox McCloud door visuele vormgever Rafael Grassetti geeft ons al een kleine glimp hoe een Star Fox-verfilming eruit zou zien gevuld met CGI-personages. Grofkorrelige nostalgie uit de jaren 90 tot leven gebracht.

Voor zij die geen idee hebben wie Fox McCloud is, hij was het hoofdpersonage uit een Super Nintendo-spel uitgebracht in 1993.  Een Star Wars-achtige space opera met dieren achter het stuur van een ruimteschip. Een vos, een haas, een havik, een schildpad die kunnen spreken en lasers afvuren alsof het niets is.

In Europa werd de eerste Star Fox-game uitgebracht onder de naam Star Wing voor de Super Nintendo. De titel was destijds innoverend en baanbrekend op gebied van gameplay en graphics, wat vervolgens werd beloond door zowel critici en consumenten. Echter, voordat een release mogelijk werd moest het ontwikkelteam een speciale chip creëren.

De speciale chip kreeg de naam Super FX en is een processor die de grafische kracht van de SNES deed toenemen. Dit was alleen mogelijk wanneer de cartridge, waarin de chip verwerkt zat, in de SNES aanwezig was. Met dank aan de Super FX werd het mogelijk om voor Star Wing 3D-polygon-beelden te genereren. Dit was destijds nieuw en revolutionair, maar zorgde er bovendien voor dat consumenten voor het eerst in aanraking konden komen met 3D-graphics. De graphics en gameplay wekte bij gamers interesse op, waardoor een hype ontstond. Star Wing werd een fenomeen. Al voor de release waren er meer dan 1,7 miljoen pre-orders geplaatst.

Een grote inspiratiebron voor het ontwikkelen van Star Fox was de televisieserie Thunderbirds, maar ook Star Trek en Star Wars hebben invloed op de serie gehad. 

Grassetti, die ook gewerkt heeft voor de God of War-series, liet ook weten dat hij weldra de rest van de personages tot leven zal wekken.

Te beoordelen op zijn werk is hij alles behalve een sloddervos. Hollywood, kijk je even mee?

https://www.instagram.com/p/B655kywBQTj/

https://www.instagram.com/p/B6v23L3BQqj/

https://www.instagram.com/p/B5F4r45B0Jx/

https://www.instagram.com/p/B2ufDxfBewG/

https://www.instagram.com/p/B0vwwFRhr8j/

https://www.instagram.com/p/Byp27qvhFxH/

https://www.instagram.com/p/BxZ_xdcAWst/

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."