Steekpartij in Parijs toont 3 onheilspellende zaken aan

De Pakistaanse hoofdverdachte van de steekpartij bij het voormalige kantoor van het satirische weekblad Charlie Hebdo in Parijs heeft een bekentenis afgelegd. Dat melden bronnen dicht bij het onderzoek aan het Franse persbureau AFP. Hij neemt verantwoordelijkheid voor zijn daad die hij plaatst in de context van de herpublicatie van de cartoons van de profeet Mohammed, aldus een van de bronnen. Door de steekpartij raakten vrijdag twee mensen zwaargewond.

De 18-jarige die drie jaar geleden in Frankrijk arriveerde, zou eerder dit jaar al zijn opgepakt met een steekwapen. De autoriteiten gaan uit van een terroristische daad.

De twee gewonden, werknemers van een journalistiek filmbedrijf, werden verwond met een groot mes, onder meer in hun gezicht.

De aanslag toont drie onheilspellende zaken aan. Een eerste element is dat de vrijheid van meningsuiting en expressie voor sommigen niet evident is. Een tweede punt is dat terrorisme niet weg is. Een laatste bedenking (en misschien het meest onheilspellende aspect van de aanval) is dat sommige nieuwkomers uit landen zoals Pakistan een groot risico vormen voor de vrije Westerse samenleving.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More