Dit geloof je niet.

Op YouTube circuleert een filmpje van een gestoorde reclamebezorger. De bewakingscamera van een huis registreert hoe een krantenbezorger de post zorgvuldig ‘besmet’ voor hij die in de bus steekt.

Terwijl iedereen zijn/haar best doet om in zijn en haar kot te blijven, zijn er wacko’s die proberen om het virus via de brievenbus in ons kot te schuiven.

Het filmpje toont een extreem geval, maar je kan je afvragen of een krant in je bus, zonder een geschifte krantenbezorger, wel zo veilig is. In woonzorgcentra wacht men één tot drie dagen vooraleer abonnees hun krantje krijgen. Sommigen vinden dat overdreven, anderen gaan voor safety-first.

In een labo heeft men ontdekt dat het coronavirus tot 24 uur kan overleven op karton. In theorie betekent dat, dat je krant pas na een dag corona-vrij is. Als je echt geen risico wilt lopen, kan je de krant beter niet aan de ontbijttafel lezen, omdat je dan voortdurend met je handen aan je gezicht komt. In een eerder artikel somden we de risico’s op besmettingen van de winkelkar tot een krant voor je op.