Een Sterrenwacht nabij Roswell werd volledig ontruimd en anderhalve week lang mocht er niemand in of uit. De FBI is erg karig met informatie, wat tot gevolg heeft dat de ene complottheorie na de andere ontwikkeld wordt.

Sheriff Benny House schrok zich op 6 september een hoedje, toen er in ‘zijn dorp’ Sunspot, New Mexico plots een Blackhawk helikopter van de FBI landde. De boodschap? Het National Solar Observatory moest onmiddellijk ontruimd worden en niemand die nog in de buurt mocht komen. Op hetzelfde ogenblik zouden nog zes andere observatoriums elders op deze aardkloot ontruimd worden, al werd dat niet officieel bevestigd. 

Sunspot ligt in de nabijheid van Roswell. In 1947 stuurde het Amerikaanse leger een persbericht uit dat er daar een UFO neergestort was, met buitenaardse wezens aan boord. Een uur of wat later werd een nieuw persbericht de wereld ingestuurd: het betrof slechts een weerballon. Toch zouden er toen heel wat mensen – onder andere verplegend personeel van een ziekenhuis waar de aliens zouden binnengebracht zijn – getuige van het buitenaards leven geweest zijn. Heel wat van die getuigen verdwenen nadien op mysterieuze wijze, om vervolgens nooit meer terug te keren.

Nog in de buurt ligt White Sands Missile Range: een plek waar het Amerikaanse leger allerlei nieuwe wapens en andere uitvindingen voor militaire doeleinden test.

Zoveel geheimzinnigheid van de FBI is natuurlijk voeding voor nieuwe complottheorieën. Er zijn er die van mening zijn dat de Amerikaanse overheid opnieuw een UFO-incident wil toedekken. Iemand uit Indiana meent zelfs dat er een hele vloot UFO’s onderweg is naar de aarde. Hij heeft zelfs een foto als bewijs. Sommigen begonnen onmiddellijk aan het graven van hun schuilkelder, volgens anderen is de opname gewoon het gevolg van vuil op de lens.

Een andere complottheorie is, dat buitenaards intelligent leven de installatie van de sterrenwacht heeft gehackt om te kunnen volgen wat er zoal bij White Sands Missile Range gebeurt.

Aangezien het National Solar Observatory voornamelijk de zon in de gaten houdt, zijn er ook die geloven dat er daar wat mee aan de hand moet zijn. Een alles verwoestende zonnestorm die op til staat, of een mini-ijstijd die er opnieuw zit aan te komen.

Vandaag zal de sterrenwacht in Sunspot opnieuw de deuren openen. FBI is nog steeds karig met het geven van informatie. Het enige dat ze erover kwijt willen, is dat het niks met buitenaards leven te maken heeft, in tegenstelling tot wat vaak geïnsinueerd wordt. Wat dan wel? “Criminele activiteiten, die een gevaar betekenden voor werknemers en omwonenden.”

Gepubliceerd door Stefan Lambrechts

Optimist en liefhebber van mooie natuur, door wiens aderen ook een beetje benzine stroomt.