Hoe zou het nog zijn met Steven Van Herreweghe?

Dat treft: zijn vennootschap heeft net de resultaten voor 2019 gepubliceerd. Maar laten we beginnen bij het begin.

Steven wordt geboren in 1977 en groeit op in Aalst. Begin 1998 is de dan twintigjarige Steven te zien op Ketnet, de jeugdzender van de VRT.

Steven: “Ik werk graag voor Ketnet, maar ik heb het wel een beetje moeilijk met dat BV-zijn. Plots word je heel belangrijk en beschouwen al die tv-grootheden je als hun collega.”

“Het is heel gemakkelijk om in dat wereldje te verdrinken, maar ik kan me wel optrekken aan het studeren. Dat is een totaal andere wereld.”

Zijn toekomst heeft Steven volgens Gazet van Antwerpen nog niet echt uitgestippeld. “Ik zou heel graag een goeie sitcom of drama maken. Want daar is momenteel wel een groot gebrek aan. Of ik gemakkelijker mijn creatief ei kwijt zal kunnen? Ik moet de stap misschien niet meer zetten, maar ik moet me nog altijd bewijzen.”

Of zijn tv-carrière nog perfect te combineren is met zijn studies filmregie. “Ik heb er lang over nagedacht”, vertelt hij aan de krant. “De tijd die ik vroeger in toneel stak, steek ik nu in Ketnet. Je moet keuzes maken.”

Steven heeft een duidelijke visie: “Het moet verschrikkelijk zijn om als kind te kijken naar een volwassen iemand die zich als kind gedraagt. Dat pikken die jonge gasten dus niet.”

“Het is heel belangrijk om hun leefwereld objectief te tonen en kinderen en jongeren hun eigen mening te laten vormen. Zelfs de allerkleinsten hebben recht op informatie. Je moet kleuters natuurlijk niet confronteren met de aids-problematiek, maar je kan wel boeiende en leerrijke tv presenteren die aangepast is aan hun leefwereld.”

Ruim 20 jaar later is Steven een vaste waarde op tv. Er is ook de voorstelling ‘De droom van Philo’.


De vennootschap van het schermgezicht heeft de resultaten over 2019 dus neergelegd. Die resultaten waren goed.


De totale activa van de vennootschap van Steven bedragen eind 2019 ruim 600.000 euro. Het eigen vermogen overstijgt het half miljoen euro. Dat is meer dan behoorlijk. Opvallend is dat er in de jaarrekening niet gesproken wordt over de coronacrisis, toch een belemmerende factor voor de BV.