En dat meer dan twintig jaar na zijn dood.

Kurt Cobain stierf drieëntwintig jaar geleden. Officieel ging het om een zelfmoord. Al doen er ook verhalen de ronde dat zijn weduwe Courtney Love een handje hielp, omdat Cobain van haar wilde scheiden.

Hoe dan ook, Courtney Love en Kurt Cobain produceerden samen een baby. Frances Bean Cobain – die tweede voornaam kreeg ze omdat Kurt vond dat ze op de eerste echografie sprekend op een boon geleek – is inmiddels een volwassen vrouw. Een die al een huwelijk achter de rug heeft bovendien, want momenteel is ze aan het scheiden van muzikant Isaiah Silva.

Dat is inmiddels een heuse vechtscheiding geworden, want Silva poogt op allerlei manieren munt te slaan uit de echtbreuk. En nu is er ook nog ruzie om een gitaar.

Het instrument – een Martin D-18E akoestische gitaar uit 1959 – is momenteel in het bezit van Silva. En hij wil de gitaar niet meer teruggeven, omdat Frances Bean ze volgens hem gegeven heeft. “Dikke onzin”, aldus de dochter van de voormalige Nirvana-zanger. “Die gitaar is een kostbaar familiestuk en die moet in de familie blijven.”

Inmiddels heeft Courtney Love ook al laten weten dat ze piswoest is op Isaiah Silva. En dat hij maar beter de gitaar weer aan haar dochter geeft, of het zal er gaan stuiven.

Het gaat om het instrument dat Kurt Cobain bespeelde tijdens MTV Unplugged, in onderstaande video.

Gepubliceerd door Stefan Lambrechts

Optimist en liefhebber van mooie natuur, door wiens aderen ook een beetje benzine stroomt.