Voor miljoenen euro’s erg bijzondere vierwielers.

Teodoro Obiang Nguema Mbasogo is al sinds 1979 president van Equatoriaal-Guinea. Een president met dictoriale trekjes wel. Officieel heeft hij 42 kinderen. Een daarvan is zoonlief Teodorin Obiang.

Teodorin Obiang is een boef eerste klas. Officieel verdient hij een magere 7.000 euro per maand als minister van land- en bosbouw, maar door middel van diefstal en corruptie legt hij zijn handen op grote sommen geld.

Bandieten lopen natuurlijk het risico om met hun smikkel tegen de lamp te lopen, en dat is precies wat Teodorio Obiang overkwam. In 2016 legden de Zwitserse autoriteiten beslag op enkele van zijn vierwielers. Een jaar later werd hij schuldig bevonden aan het verduisteren van staatsgelden. Om die terug te betalen, zal die autocollectie nu geveild worden.

Dat zal op 29 september bij Bonhams in Genève gebeuren. Er zitten zeldzame kleppers tussen, zoals een Lamborghini Veneno Roadster, waarvan er slechts negen exemplaren gemaakt werden, en een Koenigsegg One:1 waarvan amper zes exemplaren zijn.

Verder in het aanbod: een McLaren P1, een Aston Martin One 77, een LaFerrari en een Bugatti Veyron. In totaal zou het om 25 auto’s gaan.

1

Image 1 of 6

Gepubliceerd door Stefan Lambrechts

Optimist en liefhebber van mooie natuur, door wiens aderen ook een beetje benzine stroomt.