Strade Bianche is Russische roulette op de fiets

Wielerklassieker van start zonder uitslagen van coronatesten.

Sinds lang is er weer een grote wielerwedstrijd. In het Italiaanse Siena wordt de wielerliefhebber bediend met de start van de Strade Bianche. Maar de organisatoren nemen een enorm risico. Of alle renners en rensters die in Siena aan de start staan ook echt coronavrij zijn, weet niemand. Volgens de protocollen van de UCI en uit het oogpunt van de privacy, mogen de gegevens van de renners niet aan derden worden meegedeeld. De ploeg moet dus zelf aangeven dat alle renners en de hele staf negatief getest zijn. Zij vullen zelf het formulier in dat bepaalt of ze mogen starten of niet. De toekomst van de sport hangt met andere woorden af van de eerlijkheid van de ploegen zelf.

Ook het publiek moet zijn eigen verantwoordelijkheid nemen. Er is geen waterdichte controle op wat er langs het parcours gebeurt. Bij vertrek en aankomst wordt de temperatuur gemeten van wie daar rondloopt, en wordt er toegekeken op het respecteren van de afstandregel.

Het mag een klein wonder heten dat onder deze omstandigheden de koers mag doorgaan. Blijkbaar hebben de overheid, de lokale besturen, de UCI, de organisatoren, renners en publiek er zin in om Russische roulette te spelen.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More