Mondwater vermindert de verspreiding van het coronavirus.

In een nieuwe studie van de universiteit van Cardiff lezen we dat een mondspoeling met mondwater het coronavirus binnen de 30 seconden doodt. Let wel, de wetenschappers deden die vaststelling bij experimenten in een laboratorium. Met andere woorden, net een stapje hoger dan een gewone theorie.

Er moet dus nog een klinische studie gebeuren bij mensen om te zien wat de effectieve impact van mondwater is op de concentratie van het virus in het speeksel. Toch durven de onderzoekers de resultaten “veelbelovend “ te noemen.

Zou het zo simpel kunnen zijn? In theorie is het de logica zelve: het coronavirus verspreidt zich in belangrijke mate via druppeltjes speeksel en afscheiding uit de neus (bij praten, hoesten en niezen). Als we de virusdeeltjes in de mond kunnen afstoppen, verhinderen we het virus om zich in de longen te nestelen.

Werd Trump destijds niet uitgelachen toen hij over bleekwater begon? Het zou wel eens kunnen dat er straks lege rekken zijn in de supermarkten, ergens tussen het maandverband en de tandpasta.