Stromae richt Amerikaanse onderneming op

Het was een tijdje stil rond zanger Stromae, maar de creatieveling heeft niet stilgezeten. Hij heeft zelfs een Amerikaanse onderneming opgericht: ‘AL 731 LLC’ in Los Angeles. De nieuwe onderneming is gevestigd op de Wilshire Boulevard. Verwachting is dat deze onderneming gebruikt wordt om de Amerikaanse markt te bespelen.

Tien jaar geleden was Alors on danse de superhit die Stromae, artiestennaam van Paul Van Haver, miljoenen euro’s opleverde.

Paul groeide op in Brussel. Zijn vader keerde nog voor zijn geboorte terug naar Rwanda en kwam er om tijdens de genocide. Zijn moeder, een Vlaamse uit Dendermonde, moest plots vijf monden voeden en had het niet breed. Maar Paul had een droom: muziek maken.

“Als tiener rapte hij op straat, later ging hij hamburgers verkopen om zijn studies als geluidsman te betalen en investeerde hij 1.000 euro in een klavier en een computer. ’s Nachts componeerde hij op zijn kleine slaapkamer liedjes”, vat Het Laatste Nieuws samen.

“Ik moet me vaak in de arm knijpen”, lacht de dan 25-jarige artiest in de krant. “Veel mensen denken dat ik mijn leven als een sprookje verpak om mijn muziek te promoten, maar het is écht. We hadden het thuis niet breed, mijn vader stierf inderdaad tijdens de genocide in Rwanda en we aten uit de Aldi maar ik heb nooit iets tekort gehad. De Aldi is ook lekker.”

Dat weerklinkt ook in Alors On Danse. Een volgens de krant ‘lijzig gerapt pessimistisch liedje’ met een leuke tune. Stromae: “Het is het leven zoals het is. Zelf ben ik ook niet altijd vrolijk. Maar het leuke aan pessimisme is, dat je vaak aangenaam verrast wordt.”


 
 
Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More