Studie zegt: vloeken doet kracht toenemen tijdens fitness

We leven in België, met andere woorden redenen genoeg om dagelijks te vloeken als een ketter.

Niettemin raden we je toch aan al die opgekropte emoties even te bewaren en volledig los te laten in de gym of fitness. Want die smegmabesmeurde kuthalters omhoog liften als een coronavirushoestende moedern**ker lukt veel beter wanneer je verbaal laat horen dat je niet vies bent van meer dan één lelijk woord.

Een studie in de ‘Journal of Psychology of Sport and Exercise‘ stelt namelijk dat proefkonijnen die vloekten tijdens een 30 seconden durende fietstest, een toename in kracht kregen van 4,6 procent. Mensen die hun baas allerlei geslachtsziektes schreeuwend toewensten tijdens een grip-krachttest kregen zelfs een krachttoename van 8,2 procent. 

De oorzaak is vrij simpel. Vloeken en schelden zorgt voor een effectieve afleiding tijdens moeilijke inspanningen. Vloeken kan ervoor zorgen dat remmingen van mensen wegvallen en dat de pijn en moeite die een inspanning kost, worden verzacht.

Jouw frustraties de vrije loop laten zorgt ook dat het adrenalineniveau stijgt, waardoor vervolgens de pijngrens verhoogd wordt. Als je minder pijn voelt kun je tijdens het trainen meer bereiken. 

Nu nog de eigenaar van de fitness en omstaanders overtuigen dat je aan het syndroom van Tourette lijdt en jouw zomerfiguur komt eraan… alle verlebberde snotkegelwijven nog aan toe!

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More