Getroffen pret-bedrijf heeft enkele ideeën om weer plezier te kunnen maken.

Studio 100 wordt zwaar getroffen door de coronacrisis. Gert Verhulst liet eerder al weten dat ze een gezond bedrijf hebben en tegen een stootje kunnen. Echter, als ze straks ook het hoogseizoen van de pretparken moeten missen, is het niet langer een ‘stootje’, maar flinke dreun waarvan je niet meteen overeind kruipt.

CEO Hans Bourlon zei op Radio 1 dat de pretparken van Studio 100 momenteel nog maar 5 procent van de manuren overhouden. Op dit moment is alles dicht natuurlijk, maar Bourlon komt met enkele voorstellen om de overheid te charmeren. “We laten de capaciteit in onze parken drastisch dalen tot 4.000 mensen per keer in plaats van 15.000. We voeren twee shifts in: een van 9 tot 15 uur en een van 16 tot 22 uur. We laten de mensen gespreid binnen, zoals nu in de supermarkten: pas als er iemand buitengaat, mag er ook iemand binnen. We poetsen alles grondig en we voorzien mondmaskers”, aldus Bourlon.

Het bedrijf kijkt hoopvol over de landsgrenzen naar Nederland en Duitsland. Wanneer parken van Studio 100 daar wel een ‘go’ krijgen om de deuren te openen, zou dat een stevig argument zijn om de Nationale Veiligheidsraad te overtuigen. Voor de portemonee van Bourlon en Verhulst zou dat een goede zaak zijn, maar of de pret het risico waard is, blijft een moeilijke vraag.