Normaalgezien hadden we Tom Cruise niet meer teruggezien in de actiefilm Mission: Impossible – Fallout. Cruise was volgens de studio niet meer zo populair en ze wilden een nieuwe richting inslaan.

Jeremy Renner is niet meer te zien in Mission: Impossible – Fallout. Renner speelde in Mission: Impossible – Ghost Protocol en Mission: Impossible – Rogue Nation het personage William Brandt, die een steeds belangrijkere rol speelde in de films. Het was eigenlijk de bedoeling dat hij de taak van Tom Cruise zou overnemen.

Maar regisseur Brad Bird zag dit niet zo zitten. Volgens hem staat of valt Mission: Impossible met Tom Cruise. Brandt zou een bijfiguur blijven. Regisseur Christopher McQuarrie nam het zekere voor het onzekere en stelde voor dat Renner zou sterven in de nieuwe film. Renner zag dit dan weer niet zitten en bedankte voor de rol. Hij zou dik betaald worden voor drie dagen werk waarbij hij uiteindelijk zou worden opgeblazen. Nu bestaat er nog wel de kans dat we Renner in een vervolg wel weer zien opduiken.

Het zesde deel in de franchise krijgt lovende beoordelingen en wordt goed onthaald door het publiek. We vermoeden dan ook dat Cruise nog wel even mag mee blijven draaien.