Ook Koen Geens vindt het nodig om te schieten op collega Francken.

Bij CD&V schieten ze graag op andere partijen terwijl het binnenshuis rammelt en kraakt. Na Beke moet ook Koen Geens zijn gal spuwen over de tweets van Francken. Eerder deze week probeerde Beke de steun van het partijcongres te krijgen door coalitiecollega Francken op zijn plaats te zetten. “Ik kan geloven dat er heel wat mensen zeggen dat Francken zit te tweeten terwijl wij aan het onderhandelen zijn”, sprak een oorlogszuchtige Beke in zijn slotspeech. Dat dit inhoudelijk geen enkele waarde had voor het congres, kon Beke niet schelen. “Maar ik neem Hilde (Crevits) als getuige: op geen enkel ogenblik heeft die twitteraar aan de centrale onderhandelingstafel gezeten. Het is niet omdat je tweet dat je mee onderhandelt.”

Die woorden schoten bij Francken in het verkeerde keelgat en stortte zich meteen op zijn, blijkbaar, favoriete bezigheid de tweet: “In slotspeech afgeven op collega-onderhandelaar. Wekenlang constructief onderhandeld over inburgering en onderwijs. Waarom is dat nodig? Begrijp het niet goed.”

Gisteren in Terzake was het aan Geens om zijn duit in het kibbelzakje te doen. CD&V, dat samen met N-VA de komende vijf jaar Vlaanderen gaat besturen, blijkt toch niet zo goed te kunnen opschieten met haar partner. Wanneer gevraagd wordt naar het moeilijke en tumultueuze partijcongres, schakelt Geens naar een ander onderwerp. Hij liet zich ontvallen dat het congres een feest was omdat er zoveel volk was en richtte vervolgens de pijlen op Francken. “We zien allemaal dat meneer Francken het Vlaams Belang te vriend probeert te houden en dat dit de bedoeling is van zijn strategie. Wij voelen ons daar niet goed bij”, aldus Geens. Volgens Geens moet men zich focussen op wat er beslist is en wat er gaat gebeuren en niet op wat de supporters rond het terrein schreeuwen. Met deze uitspraak sluit hij zich aan bij de CD&V-tendens om misprijzend de wil van de burgers te negeren.

Geens is volgens eigen zeggen zelf geen twitteraar en ergert zich allang niet meer aan de tweets van Francken, maar hij begrijpt wel waarom anderen dat doen.