Klanten van Sunweb Group kunnen vanaf woensdag 20 mei hun zonvakantie kostenloos omboeken tot twee weken voor vertrek. De vakantie kan hiermee verplaatst worden naar een later moment dit jaar of zelfs volgend jaar.

De mogelijkheid tot flexibel omboeken geldt voor alle geboekte zonvakanties die nog niet geannuleerd zijn en alle toekomstige boekingen voor een product van de merken Sunweb en Eliza was here. Momenteel kunnen klanten tot 31 augustus gebruik maken van deze optie. Mogelijk wordt deze duur verlengd tot later dit jaar.

Klanten kunnen voor hun nieuwe reis kiezen uit het volledige aanbod dat momenteel online staat, dus ook winterzonvakanties en zelfs vakanties voor het voorjaar en de zomer van 2021 die vanaf nu geleidelijk aan beschikbaar worden. Klanten kunnen op de websites van Sunweb en Eliza was here een formulier invullen, waarna persoonlijk met hen contact wordt opgenomen om een nieuwe reis naar wens te boeken.

De geste sluit ook aan op het feit dat de Europese Commissie het systeem van de vouchers deels op de helling zette afgelopen week. Tot voor kort ging de reissector er namelijk vanuit dat de terugbetaling in de vorm van een voucher met de mogelijkheid tot terugbetaling na 1 jaar voor 100 procent zou worden ondersteund. De Europese Commissie deed echter begin deze week een aanbeveling waarbij de consument meteen moet kunnen kiezen tussen een terugbetaling of een voucher, wat op dit moment financieel onhaalbaar is voor de sector, onder andere omdat zij hun leveranciers (hotels en dgl.) reeds betaald hebben.

Samen met de overheid zal de reissector dra een standpunt formuleren richting Europese Commissie over het gebruik van de vouchers en de verlenging ervan na 20 juni.