Tijdens de jaren 80 en 90 kon je het aantal actiesterren in Hollywood op één hand tellen.

Jean-Claude Van Damme, Steven Seagal, Bruce Willis en uiteraard de twee grote bicepskanonnen Sylvester Stallone en Arnold Schwarzenegger. De laatste jaren hebben we deze twee laatste bejaarde heren al meerdere keren samen op het scherm zien verschijnen, denk maar aan The Expendables en Escape Plan

Dat heeft even geduurd eer het zo ver was, want tijdens hun hoogdagen waren ze elkaars grootste concurrent. Wel vonden ze het leuk om elkaar voor aap te zetten in hun films.

Zo kon het personage van Sly in Demolition Man (1993) niet geloven dat niemand minder dan Arnold Schwarzenegger president van de Verenigde Staten was.

Terwijl in de The Last Action Hero (1993), de gespierde Oostenrijker de spot drijft met Stallone. Tijdens een bepaalde scène van deze film staat er in een videotheek de bekende filmposter van Schwarzenegger’s grote filmhit Terminator 2. Alleen zien we op die poster niet Arnie op de beruchte motor, maar wel Sylvester Stallone.

Dat gaf het brein achter het YouTube-kanaal  Ctrl Shift Face het idee om dit eventjes visueel te verwezenlijken. Want tegenwoordig kan je met de Deep Fake-software ongelooflijk veel. Deze software gebruikt kunstmatige intelligentie om nepvideo’s te maken. Dit soort software was vroeger alleen te vinden in dure filmstudio’s in Hollywood, maar is nu steeds vaker gratis te downloaden en te gebruiken.

Het resultaat is niets minder dan indrukwekkend. Mocht Terminator: Dark Fate een dikke flop worden, kunnen we nog steeds op Rocky rekenen als backup

‘Yo, Adrian, I’ll be back.’

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."