Aras Bacho liet bij onze oosterburen twee keer heel wat stof opwaaien…

Aras Bacho vluchtte in 2010 uit Syrië, om uiteindelijk in Duitsland terecht te komen. Daar werd hij vijf maal veroordeeld voor zedenfeiten, maar inmiddels is hij weer op het rechte pad. Hij is lid van de Groene Partij en schrijft voor het Duitse ‘Der Freitag’.

Enkele weken geleden deed hij heel wat stof opwaaien, toen hij via Twitter liet weten dat hij even naar Syrië op reis ging om te ‘ontstressen’. Heel wat mensen vroegen zich af hoe je kunt gaan ontstressen in een land dat je eerder ontvluchtte wegens levensgevaarlijk.

Nu is het opnieuw van dat. Hij interviewde een Syrische vluchteling, die thans in Keulen woont, en die man deed enkele krasse uitspraken.

De man verklaarde dat hij in 2015 toekwam in Duitsland, en thans van een uitkering leeft. Hoeveel die uitkering precies bedraagt wilde hij niet kwijt, wel dat hij na zijn vaste kosten (huur,…) nog zo’n 550 per maand overhoudt om van te leven.

Toen Aras Bacho hem vroeg waarom hij geen werk zocht, antwoordde de dertigjarige man: “De Duitsers zijn een raar volk. Ze staan om zes uur ‘s morgens op en gaan dan werken tot zes uur ‘s avonds. Wij vluchtelingen doen dit niet. In Syrië was ik een geitenhoeder, en in de hitte sliepen mijn vrouw en ik tot vijftien uur. Duitsland is niet mijn land, en ik zal ook nooit voor dit land werken.”

Een boodschap die bij heel wat Duitsers in het verkeerde keelgat schoot…

Gepubliceerd door Stefan Lambrechts

Optimist en liefhebber van mooie natuur, door wiens aderen ook een beetje benzine stroomt.