Tadej Pogacar schrijft wielergeschiedenis (video)

Drama, vreugde, schaamte, winst en verlies op de voorlaatste dag van de Tour de France.

 

Tadej Pogajar wint de klimtijdrit naar La Planche des Belles Filles. Pogacar wint de Tour de France. Pogacar is 21jaar jong. Met een buitenaardse prestatie zet hij Tom Dumolain en Richie Porte op 1.21, zet hij Wout Van Aert op 1.31, Roglič op 1.56 en pakt zo de gele trui daags voor de laatste rit naar Parijs.

Winst en verlies liggen naast elkaar in de sport. Twaalf dagen lang heeft Roglic de gele trui gedragen en de 13de dag, de voorlaatste dag, de laatste dag dat er nog echt voor de minuten wordt gekoerst, moet hij zijn meerdere erkennen in een jongere landgenoot.

Dat hakt erin bij een mens. Happend naar zuurstof zat Roglič na zijn tijdrit, minutenlang als een gebroken man op het asfalt. Je kon de ontgoocheling voelen, de schaamte en de pijn. Roglic werd getroost door Tom Dumoulin en Wout van Aert, twee ploeggenoten die een hele Tour lang het beste van zichzelf hebben gegeven om de Sloveen in het geel te krijgen en te houden. Maar vandaag was er wonderboy, genaamd Tadej Pogacar die iedereen degradeerde tot figuranten. 

Morgen staat er een Sloveen van 21 jaar in Parijs op het podium met de gele trui, de bolletjestrui en de witte trui.

Zaterdag 19 september was een historische dag.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More