In 2005 was Christian Bale graatmager na zijn rol in ‘The Machinist’, waarna hij dertig kilo in spieren bijkwam voor de rol van Batman.

Dat is wat wij noemen dedication! Nu, vijftien jaar later, is de mentaliteit wreed gewijzigd. De benoeming van Robert Pattinson als vertolking van de twaalfde Batman kreeg al veel kritiek van de fans, en zijn volgende beslissing zal al helemaal niet in goede aarde vallen bij de liefhebbers van het superhelden-genre. 

Want nu de opnames van de productie van The Batman binnenkort weer van start gaan na weken van lockdown, wordt er verwacht dat Pattinson in uitstekende conditie verschijnt op de set. De glinsterende emo-vampier uit Twilight heeft ondertussen laten weten dat hij het trainingsprogramma van zijn personal trainer netjes naast zich heeft neergelegd tijdens de verplichte quarantaine.

De toekomstige Bruce Wayne verklaarde aan het tijdschrift GQ, dat in de jaren 70 acteurs nooit trainden voor een rol. Constant fitnessen en er gespierd uitzien, zou volgens Pattinson andere mannen een minderwaardigheidscomplex geven. 

Wel, dat is niet geheel waar he, Robertje. Denk maar aan Robert DeNiro die enorm veel gewicht verloor en aankwam voor zijn rol als bokser in Raging Bull, en een schriele Christopher Reeve die enorm veel spiermassa bij elkaar zweette voor zijn rol als Superman.

Het lijkt ons eerder dat Pattinson de politieke correctheid van bodyshaming gebruikt als schild om zijn eigen luiheid te verdoezelen. En dat terwijl zijn tegenspeelster Zoë Kravitzzich te pletter werkt in de gym voor haar rol als Catwoman.

Ach, een Batman met manboobs, het is eens weer iets anders. 

 
 
 
 

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."