Ledigheid is des duivels oorkussen… maar god, wat kan dat kussen toch verdomd goed aanvoelen.

Voor zij die nog luier zijn dan een ambtenaar een week voor zijn pensioen, is er goed nieuws op komst. Het Japanse IT-bedrijf Preferred Networks werkt momenteel aan robots die rondslingerende spullen in de huiskamer terugleggen op de plek waar ze horen. Hiermee bedoelen we niet dat ze de lome echtgenoot beleefd aan de voordeur zetten, maar eerder speelgoed en kleding in de juiste lades en kasten.

“De op deep learning-gebaseerde robots kunnen verschillende huishoudelijke items herkennen, zoals kleren, spelletjes en schrijfbenodigdheden en ze vervolgens pakken en op een toegewezen plek leggen”, aldus het bedrijf.

Dankzij de correcte stemcommando’s en herkenningssoftware zou het opruimen een fluitje van een digitale cent moeten zijn voor deze machines. Kinderdagverblijven en kleuterklassen zouden zo steeds de opvoeders van een zware last verlossen.

Wanneer de Japanners deze A.I.-slaven op de markt gaan brengen is nog niet geweten, want er moet nog zeer veel getest worden. Het zou namelijk zonde zijn om je kleine oogappel terug te vinden in de vuilbak en een volle pamper in de wieg.

https://www.youtube.com/watch?v=ED99ADsHimk

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."