Exotische spin tussen lading bananen weet te ontsnappen.

Woensdagochtend merkte een werknemer van Van Damme een grote spin op tussen de lading bananen. Van Damme is één van de modernste rijperijen van Europa. Van hieruit vertrekken in bestelwagens dagelijks grote ladingen bananen naar vroegmarkten en winkels.

De chauffeur die het beest opmerkte, was dusdanig geschrokken dat hij meteen het noodnummer belde. De brandweer kwam ter plaatste maar de spin was verdwenen.

“Onze mensen hebben de volledige laadruimte doorzocht, maar de spin werd niet meer aangetroffen“, aldus Alain Hablis, woordvoerder bij de brandweerzone Vlaams-Brabant.

Aan de hand van de beschrijving, concludeerde de brandweer dat het om een tarantula ging: “Het was echt een groot exemplaar dat hier van nature niet voor komt.”

De brandweer geeft aan haar leden overigens cursussen over hoe om te gaan met exotische dieren. Het is niet ongewoon dat spinnen en andere insecten meereizen tot in ons land. De kans dat ze in je winkelwagentje belanden, is echter heel klein omdat hun overlevingskans minimaal is.

Op zich zijn Tarantula’s niet echt gevaarlijk. Ze vallen niet aan en mochten ze bijten, ga je niet dood van hun gif . Een tarantula-beet is vergelijkbaar met een wespensteek maal tien.

Nuja, echt geruststellend klinkt dat niet.

Opletten dus als je straks een banaan in je oor steekt.