Bruggeling (37) vliegt in de cel omdat hij te laat is voor zijn enkelband.

S.R. liep de ene veroordeling na de ander op. De afgelopen jaren was hij een beetje een vaste klant bij de rechtbank. Maar liefst 25 feiten staan er op zijn strafblad.

Zijn laatste bezoek bij de politierechter leverde hem 3 en 4 maanden cel bij verstek op. Daar bovenop kwamen er bij verstek 10 maanden bij wegens enkele diefstallen.

S.R. kreeg echter de kans om zijn straffen met een enkelband uit te zitten bij een vriend in Wingene.

Maandag moest hij zich melden bij de Brugse gevangenis voor de installatie van de enkelband. Door de vele rijverboden was S.R. verplicht met de fiets te gaan.

Toen hij er met de fiets aankwam, was de man die de apparatuur moest installeren al aanwezig. S.R. had echter zijn identiteitskaart niet bij zich en kon zich niet identificeren. Er zat niets anders op dan 20 km terug te fietsen naar Wingene en weer 20 km naar Brugge. R. fietste voor wat hij waard was, maar kwam te laat terug. De gevangenis had hem meermalen onderweg proberen te bereiken, maar R. gaf geen antwoord. De man werd geseind en de volgende ochtend opgepakt.

Vandaag verscheen hij voor de zoveelste maal geboeid voor de rechter en tekende verzet aan tegen de 10 maanden effectieve cel die hij kreeg voor de diefstallen. “Het is jammer dat ik hier sta,” zei hij: “Ik ben Tom Boonen niet, hé.” De rechter zag er blijkbaar de humor van in en verklaarde zijn verzet ontvankelijk. S.R. mocht de gevangenis alsnog verruilen voor een enkelband.