Deedee, Loezer, Abraham Lincoln, Rivaldo Christ, Gotwill, Torrex O’West, Dageraad, Pippa Bluebell, Godiswithme, Maria Italia, Overcomer Christian, Mafifi,… dit zijn maar een handvol rare Vlaamse kindernamen van de laatste jaren.

Pesterijen verzekerd op de speelplaats. Wil je dit jouw toekomstig kind niet aandoen, maar je bent toch van mening dat klassieke Vlaamse namen zoals Germain, Kamiel, Julienne en Godelieve niet meer van deze tijd zijn, dan kan je misschien even contact opnemen met het bedrijf Erflogswelle.

Zij verzekeren je dat ze voor jouw oogappeltje een naam kunnen verzinnen die niemand anders op deze aardkloot heeft. Hiervoor gaat een creatief team van vijftien knappe koppen maar liefst drie weken in conclaaf om te brainstormen. Bij het verzinnen van een naam let het bedrijf voornamelijk op zaken zoals de klank, het ritme, betekenis en herkomst van de naam, de geschiedenis en culturele achtergrond van de familie van het kind en of de voornaam goed past bij de achternaam.

Het kost je maar 27.000 euro, want ja, een spaarrekening openen op naam van je kind en dat geld daarop storten is zó jaren tachtig.

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."