Terwijl ontslagnemend Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits zich niet druk maakt over de deadline van een nieuwe regering, zitten op 2 september duizenden scholieren zonder leerkracht.

“23 september is een haalbare kaart,” verklaart ze: ” Maar dat is uiteraard geen absolute deadline.” Ze praat over de samenstelling van een nieuwe regering.

Laten we dat even vertalen naar de dagdagelijkse realiteit.: “Morgen beginnen de scholen, maar dat is uiteraard geen absolute datum. ” Of nog : “We vinden geen leerkracht Frans, maar we zijn al een heel eind op weg om er een te zoeken.”

Als kers op de taart zegt Crevits in het VTM-journaal: “De bevoegdheid onderwijs is één van de meest kostbare bevoegdheden. Ik houd er ontzettend van, en ik hoop dat ik de komende jaren mijn interesse voor onderwijs verder zal kunnen zetten.”

Euh? Even terugspoelen. Wel nee, zei ze wel degelijk!

Plots schieten de woorden van voetbalcoach Louis Van Gaal ons door het hoofd: “Ben ik nou zo slim of ben jij nou zo dom!”

Nu goed, slimmer zal onze jeugd er in ieder geval niet van worden. Of zullen we meteen alle taalvakken afschaffen en iedereen een digitale vertaler aanbieden. Opgelost!

Zoek je zo’n ding? Klik dan hier.