Als hij in de spiegel kijkt, dan ziet hij de perfectie in hoogsteigen persoon.

Het Temptation-seizoen van 2018 is er een om nooit meer te vergeten. Rosanna ging samen met haar kleerkast Niels naar Thailand. Op het vrouweneiland botste ze op een nog bredere kleerkast: Alex. Rosanna kon het niet laten Alex’ Duitse helm op te poetsen.

Op het einde van het programma, koos Rosanne weer voor d’r Niels. Dat had Alex niet zien aankomen: hij was inmiddels helemaal verslingerd aan d’r hongingpotje, en hij moest haar terughebben.

De twee testosteronbommen geraakten enkele keren slaags. Een keer op de kermis, een keer in de ring.

Tegenwoordig verdient hij de kost als personal trainer. Klanten ronselt hij blijkbaar op social media. Mensen die, aan de foto te oordelen, een kilootje te veel wegen, die raadt hij een crashdieet aan. En mensen die hier op ingaan, die krijgen van Alex meteen de volle laag:

En als hij niet over het gewicht kan beginnen zeiken, dan vindt hij wel wat anders dat lelijk is:

Dit is de jongedame met haar veel te grote neus:

Zij vat op haar Facebook het probleem van bodyshaming als volgt samen:

Bodyshaming, iets wat vandaag de dag erg in is en overal terug te vinden is.

Iedereen moet perfect zijn, je gaat je spiegelen aan anderen, je word gepest, voelt je onzeker, Instagram en Facebook helpen niet met al die ‘perfecte’ mensen.

Hoeveel mensen hebben al geen zelfmoord gepleegd of proberen te plegen hierdoor? Belanden in depressies, gaan aan de pillen of andere drugs om af te vallen of zich mentaal beter te voelen.

En ja, ik ben er daar eentje van geweest.. pas sinds een jaar kan ik zeggen dat ik gelukkig ben met mezelf, dat ik me nergens voor schaam, dat ik me niets aantrek over wat iemand van me zegt… maar, hoe kom je zo ver?

Iemand afbreken is super gemakkelijk.. maar wie ben je dan als je zoiets doet?

Niemand is perfect.. ook al denken sommigen dit te zijn… iedereen heeft zijn of haar minpuntjes.. maar de ene weet ze beter weg te werken dan de ander, da’s alles. Op fb en insta lijken veel mensen perfect, maar ze gebruiken allemaal 100 filters, verwerkingsprogramma’s, moeten eerst 100 foto’s maken om die ene goede te hebben.. spiegel je er aub niet aan..

Mensen die iemand afbreken hebben zelf problemen.. ze breken mensen af om zichzelf beter te voelen of omdat ze geen beter argument kunnen vinden en zich in een hoekje gedreven voelen en dan worden ze verbaal of fysiek agressief, denk daar aan in zo een situatie.. zielig toch voor die persoon? Jij bent dan de sterke en niet die pester, bodyshamer..

Zoals ik hierboven zei, ben ik jaren ontevreden over mezelf geweest en ik durfde ook mijn minpunten niet uitspreken, omdat ik me schaamde hierover.

Nu wil ik ze gerust opsommen, maar dat komt een volgende keer, want Instagram laat het niet toe dat ik een heel boek schrijf.

Maar lieverd, mannen en vrouwen, die persoon die jou afbreekt, is mentaal zeker niet sterker dan jou!

Ik ga hier zeker op verder gaan, ik wens jullie het allerbeste, veel liefde en veel sterkte en goede moed, je mag me altijd aanspreken, weet gewoon dat je perfect bent en jij bent jij niet zonder je imperfecties!

 
 

Gepubliceerd door Stefan Lambrechts

Optimist en liefhebber van mooie natuur, door wiens aderen ook een beetje benzine stroomt.