De Tesla Model 3 moet de elektrische luxewagen voor de gewone man worden. Maar op gebied van afwerking laat Tesla blijkbaar nog wat steken vallen. En dan zijn er ook nog enkele veiligheidspuntjes.

Mecanicien Sandy Munro haalde een Tesla Model 3 deels uit elkaar om eens te kijken hoe ingenieus de auto eigenlijk in elkaar steekt. Hij kwam echter nogal dingen tegen die hem met verstomming sloegen. En niet bepaald in de positieve zin.

Wanneer u met de Tesla Model 3 zo stevig botst dat de wagen vuur kan vatten, doet u er best aan de hoofdkabel van het elektrische systeem door te knippen. Alleen: erbij geraken blijkt niet zo eenvoudig.

Voor in geval er wat mis is met de elektriciteit, kreeg de auto in de voorste portieren een mechanisch systeem ingebouwd waardoor die deuren toch nog open kunnen. De achterste deuren hebben dit niet: passagiers die achteraan zitten moeten bijgevolg acrobatische toeren uithalen om in geval van nood uit de wagen te geraken.

Dan is er ook nog iets met de afwerking. Langs de linkerzijde is de spleet tussen het kofferdeksel en de carrosserie miniem, langs de rechterkant past daar een hele vinger tussen. Munro vindt het schandalig dat zoiets, van een merk dat zich toch in de markt wil zetten als luxemerk, door de kwaliteitscontrole geraakt. Hij vergelijkt de afwerking zelfs met Kia’s uit de jaren negentig.

Gepubliceerd door Stefan Lambrechts

Optimist en liefhebber van mooie natuur, door wiens aderen ook een beetje benzine stroomt.