Ik ga een bekentenis doen: ik heb meegedaan aan een van de allereerste afleveringen van Blokken in 1994. Voor de volledigheid: ik deed later ook mee aan De Canvascrack.

De opnames van Blokken vonden tijdens de eerste jaren plaats in het Amerikaans Theater.

Zoek niet naar een opname: de enige kopij is in het bezit van mijn moeder die de videocassette in een kluis van de bank Jonkhere in Brussel bewaart. daar is ze zeker veilig.

Het was een leerrijke ervaring. Normaal moest ik op dat ogenblik niet aan de bak, maar door mijn grote mond mocht ik het opnemen tegen een kerel die al twee keer gewonnen had. De opnameleiders vermoedden echter dat er vals gespeeld werd, en het publiek werd zelfs aan een screening onderworpen.

Nadien kreeg ik regelmatig de vraag of Benjamin ‘Ben’ Crabbé op een kratje stond, maar daar heb ik toen niets van gemerkt.

Zeker is, dat Ben ondertussen een van de rijkste BV’s geworden is. Zijn aandelen in De Mensen heeft hij al verkocht, maar zijn eigen vennootschap stapelt het vermogen steeds meer op, zoals die tetromino’s in Blokken. Het is Ben gegund uiteraard.

De vennootschap van Ben doet het al jaren bijzonder goed. De brutomarge bedraagt steevast zowat een half miljoen euro. Dat was ook zo in 2019. De nettowinst ligt telkens boven de 200.000 euro. De totale activa bedragen eind 2019 net geen 4 miljoen euro, het eigen vermogen ondertussen ruim 2,5 miljoen euro.